Передплата 2024 ВЗ

Карантин послаблять після Великодня: що дозволять в першу чергу

  • 14.04.2020, 10:37
  • 3 347

Після пасхальних свят в Україні можна було би послабити карантинні обмеження через COVID-19, дозволивши людям прогулянки, а масковий режим слід залишити для тих професій, які мають масові контакти з людьми.

Таку думку в коментарі OBOZREVATEL висловив колишній головний санітарний лікар України Святослав Протас. При цьому, за його словами, громадський транспорт варто запускати в останню чергу, оскільки масове скупчення людей може спровокувати найбільш сприятливі умови для поширення вірусу.

«Після Пасхи можна було би знімати останні додаткові обмеження, які вводилися за принципом „краще пожаліти і зробити, ніж не зробити і пожаліти“. Слід дозволити людям бувати на свіжому повітрі, а загальний масковий режим, який є малоефективним для населення, краще залишити для тих професій, які контактують із великою кількістю людей. Це працівники магазинів, аптек, поліції. Громадський транспорт слід запускати в останню чергу. Це місця масового скупчення, тісний контакт і найбільш сприятливі умови для поширення вірусу», — відмітив він.

Читайте також: Лікарка розповіла про нові ознаки коронавірусу

За словами лікаря, також варто запустити роботу великих підприємств, а от розважальні центри та спортивні заклади відкривати в останню чергу.

«Це можна робити тільки тоді, як матимемо об’єктивні дані, що більшість населення перехворіло і має імунітет або ж коли буде різке зниження кількості нових випадків, які поступають на лікування в стаціонари. Щоб запустити залізничне й автобусне сполучення, теж слід знати реальну кількість хворих. Якщо перехворіло мало людей — громадський транспорт може спровокувати чергову хвилю вірусу», — підсумував лікар.

Схожі новини