Передплата 2024 «Добрий господар»

КПП з військовими. Парламент дозволив закривати на карантин цілі міста

Верховна Рада дозволила під час епідемії коронавірусу обмежувати доступ до адміністративно-територіальних одиниць контрольно-пропускними пунктами з військовими.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на ухвалений парламентом в понеділок законопроєкт 3320 «Про внесення змін до Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб“ щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Оновлений закон передбачає зокрема: «Створювати на в'їздах, виїздах на території карантину та окремих адміністративно-територіальних одиниць, що знаходяться на території карантину, контрольно-пропускні пункти, залучати в установленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин та підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку».

Також цим законом Рада визначила поняття «самоізоляція» та «обсервація», і дозволила обробку персональних даних без згоди особи.

Схожі новини