Передплата 2024 «Добра кухня»

"Повна брехня". Брат Єрмака не воював в "Айдарі", - екскомандир батальйону

Брат голови Офісу президента України Андрія Єрмака Денис Єрмак ніколи не воював у складі батальйону "Айдар".

Про це у Facebook повідомили колишній командир штурмової роти «Айдара» Ігор Лапін і колишній боєць батальйону Орест Каракевич у відповідь на публікацію в ЗМІ інформації про те, що той нібито був снайпером.

Лапін уточнив, що Денис Єрмак приїжджав в АТО кілька разів, фотографувався і все. У складі батальйону він не воював.

«Про нібито снайпінг алібі йому зробив кум „Кузя“ (Богдан Коваль), який ніколи, тим більше в 2014 році, не командував групами. З першого до останнього слова в публікації про Айдар і Єрмака — повна брехня. Цей військовий турист приїжджав в гості (двічі). Перший раз — восени 2014 року. Пару фоток і все», — зазначив Лапін.

Його слова підтвердив колишній боєць «Айдара» Орест Каракевич.

«Те, що він з твоєї, Кузя, групою на ТЕС знімав, не дає тобі право приписувати його до реальних бойових хлопців з Айдара», — підкреслив він.

Каракевич додав, що особисто не має нічого проти того, що Денис Єрмак міг воювати в складі інших підрозділів. «Але якого біса писати дурниці про завдання і снайперстве в складі Айдара», — обурився він.

Напередодні, 10 квітня, в ЗМІ з'явилася інформація, що Денис Єрмак воював у складі «Айдара». Про це розповів айдарівець Богдан Коваль. За його словами, Єрмак приїжджав як волонтер, а потім став приїжджати на його прохання і виконував бойові завдання в якості снайпера.