Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Якщо пасхальний карантин не буде дотриманий, після Пасхи будемо мати тисячу інфікованих коронавірусом на день», - Андрій Васько

У період з 8:00 години по 16:30 годину понеділка, 13 квітня, в області з підозрою на коронавірусну інфекцію звернулося ще 34 особи

«Якщо пасхальний карантин не буде дотриманий, з великою вірогідністю можемо сказати, що після Пасхи ми будемо мати тисячу людей інфікованих коронавірусом на день. Усі ці „обнімашки“ і церковні богослужіння закінчаться такою самою ситуацією, яка є в Італії та Іспанії». Про це повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько в ефірі «Дуже радіо».

Він наголосив, що зараз Пасхальні свята є нашою найбільшою проблемою. Тому влада області дуже просить усіх святкувати дистанційно, відвідувати богослужіння в онлайн-формі, дотримуватися карантину.

Львівщина потенційно готова до прийому нових хворих на коронавірус. Запасу ліжок у лікувальних закладах є достатньо. «У нас є 2,5 тисячі ліжок у лікарнях області, з них 1500 — на території міста Львова, а тисяча — у районах. З них реанімаційних ліжок — близько 500. Для лікування коронавірусної інфекції на території області визначено 15 установ», — сказав Андрій Васько.

За словами Андрія Васька, у період з 8:00 години по 16:30 годину понеділка, 13 квітня, в області з підозрою на коронавірусну інфекцію звернулося ще 34 особи. Пацієнти з міста Львова, Миколаївського, Пустомитівського районів та Полтавської області. Зараз на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні — 85 осіб. На самоізоляції знаходяться 597 осіб. За увесь час виписано — 158 пацієнтів. Стан більшості хворих — середньої важкості. У 18- ти пацієнтів стан важкий. 3 пацієнта на апараті ШВЛ. Загалом на Львівщині за весь час із підозрою COVID- 19 звернулося 840 людей. За увесь час в сумі у 600 пацієнтів Львівської області не підтвердили діагноз коронавірус. Станом на зараз на Львівщині з підозрою на коронавірус є 116 осіб. У 124 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус, з них 5 осіб померли. Семеро осіб знаходяться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. 6 пацієнтів одужали.

Схожі новини