Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині затримали бізнесмена на Hummer з підробленими дипномерами

  • 13.04.2020, 19:57
  • 756

Таким чином 52-річний бізнесмен розраховував на недоторканність на дорогах

На Львівщині контррозвідка СБУ та поліція викрили 52-річного бізнесмена зі Стрия, який використовував для свого позашляховика Hummer підроблені дипломатичні номерні знаки та документи на авто, які використовують українські дипломати у країнах Євросоюзу. Таким чином бізнесмен розраховував на певні привілеї на дорогах, інформує Захід.нет.

У понеділок, 13 квітня, в поліції Львівщини повідомили, що автомобіль Hummer з дипломатичними номерними знаками, за кермом якого перебував 52-річний мешканець Стрия, патрульні поліцейські зупинили 10 квітня на трасі неподалік райцентру.

Контррозвідники СБУ встановили, що дипломатичні номерні знаки, які використовував українець для свого елітного авто, насправді видані на інший транспортний засіб і не мають жодного відношення до цього чоловіка. Автомобіль вилучили на арештмайданчик. Наразі правоохоронці перевіряють, чи виїжджав чоловік на цих номерах за кордон.

Використовуючи підроблені дипломатичні номери і техпаспорт на своє авто, бізнесмен розраховував на спеціальний захист згідно з нормами міжнародного права, дипломатичні привілеї та імунітет. Адже в Україні автомобілі на дипломатичних номерах, які відносяться до почесного консульства, мають привілеї на дорогах. Поліцейські не можуть їх зупиняти, проводити перевірку документів та речей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) ККУ. Наразі СБУ встановлює можливу причетність українця до іншої протиправної діяльності.

Схожі новини