Передплата 2024 ВЗ

"Ліквідація міністерства екології – це величезна помилка Зеленського", - Геращенко

  • 13.04.2020, 17:50
  • 543

Штрафи за підпал трави та інші порушення екологічного законодавства мають бути високі, тому що шкода екології від таких правопорушень є значною.

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час включення на телеканалі «Прямий».

«Це абсолютна ганьба, коли ти ходиш без маски — штраф 17 тисяч гривень, а якщо ти підпалив траву і спалив гектари лісів, полів і нищиш українську природу, незаконно сміття звалюєш, то штраф — 185 гривень. Це непристойно і, звичайно, треба піднімати за це штрафи», — зауважила Ірина Геращенко.

Політик наголосила, що захист екології має стати пріоритетом політики держави, має бути відновлене міністерство екології, має бути представлена державна програма захисту довкілля.

«Це ненормально, коли сьогодні влада Зеленського ліквідувала міністерство екології. Захист екології — є ключовим викликом часу. Мені здається, треба відновити міністерство екології, представити системну програму захисту українського довкілля і боротьби з кліматичними аномаліями. Також велика робота має бути і у місцевої влади в цьому питанні. І якщо ЗМІ будуть більше уваги приділяти екологічному просвітництву — це буде також правильно», — зазначила Ірина Геращенко.

Схожі новини