Передплата 2024 ВЗ

"Реваншем антимайданівських сил намагаються сплюндрувати історичний вибір України", - Федина

  • 13.04.2020, 15:00
  • 517

Приєднатися до заяви проти знищення завоювань Революції Гідності «Ні – реваншу!» закликала колег з трибуни парламенту народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина.

За словами Федини, справа, інспірована ДБР проти Тетяни Чорновол є помстою усім майданівців і чітким сигналом для суспільства, що сили Антимайдану стають дедалі нахабніші та активніші. Якщо розправляться з Тетяною Чорновол, завтра прийдуть за кожним активістом — переконана Софія Федина.

«Ти був на Майдані? Ти посмів в свій час боротися за права? За свою українську державність? Ти посмів владі в свій момент сказати «Ні!»? Вітаю! Сьогодні ти ворог. Тебе треба посадити, тебе треба зробити винним. Ось, що сьогодні пропонують усім тим, хто посмів і посміє боротися за державність.

Справа Тетяни Чорновол, яка зараз розпочалася, кримінальне провадження проти неї, це є своєрідна помста усім майданівцям.

Це є реванш антимайданівських сил, які не тільки хочуть показати, що не боріться, які не тільки хочуть сказати, що ви були дурні, а ми перемагаємо. Вони хочуть кожному з нас виробити рефлекс страху.

Ти кажеш правду? Буде кара. Ти вийдеш на Майдан? Буде кара. Ти посмієш думати? Буде кара. Ти вийдеш заявити і захистити свої права? Буде кара.

І сьогодні цією справою проти Тетяни Чорновол розпочинаються репресії проти усіх майданівців. Якщо розправляться із нею, якщо ті, хто навіть в цій залі сидять з майданівців, дозволять розправитися з нею. Кожен із вас буде наступним. Справа не в тому, що ми говоримо про сам Майдан. Справа в тому, що сьогодні реваншем антимайданівських сил намагаються сплюндрувати історичний вибір України. Намагаються сплюндрувати право кожного із нас боротися за свої права і свободу.

Тому фракція «Європейська Солідарність», кожен із депутатів, який був на Майдані, сьогодні закликає депутатів незалежно від фракцій, незалежно від своїх якихось інтересів. Якщо ви були на Майдані — ви маєте підписати заяву «Ні — реваншу!». Ні — десакралізації Майдану, ні — переслідуванню майданівців.

Тому що якщо сьогодні ця справа пройде тут, то кожен буде наступним. А в результаті кожен із нас залишиться без української незалежної держави і хотілося би владі, яка так р’яно допомагає «ригам» повертатися до влади, нагадати, що той, хто сіє вітер, той обов’язково пожне бурю", — наголосила Софія Федина.

Схожі новини