Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пекельні пожежі у Чорнобильській зоні: вогонь підібрався до дамби охолоджувача ЧАЕС

  • 13.04.2020, 13:56
  • 893

Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано

Станом на 12:00 13 квітня, особовий склад ДСНС та лісова охорона ДСП «Північна Пуща» продовжують локалізацію пожеж на території Корогодського та Денисовецького лісництв у Чорнобильській зоні. Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження, інформує Главком.

Основні осередки пожеж знаходяться в районі с. Новий Мир, с. Стара Рудня, с. Кливини та с. Чистогалівка. Спостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками.

В районі с. Чистогалівка через сильні пориви вітру вогонь перекинувся через мінералізовану смугу та автодорогу і, оминувши ділянку рудого лісу, «вийшов» до залізничної станції Янів.

«Вживаються всі заходи щодо максимального стримування вогню та недопущення й розповсюдження його руху далі на лісові масиви», — зазначили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Спостерігається горіння підстилки на дамбі водоймища-охолоджувача, а саме, між дамбою та річкою, що на правому березі Прип’яті.

Читайте також: Екологічна катастрофа: у мережі з'явилося відео, як тварини тікають від пожежі у Чорнобильській зоні

«Якщо спостерігати за лівим берегом із мосту, то може скластися враження, що і там наявне задимлення. Хочемо ще раз наголосити — на лівому березі річки Прип’ять жодних займань немає!» — заявили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Всього на території зони відчуження залучено понад 390 осіб та 90 одиниць техніки.

Зазначимо, що у неділю ввечері співробітниця пресслужби «Енергоатому» Наталія Дегтяренко повідомила, що пожежа у зоні відчуження перекинулася на лівий берег Прип’яті.

Схожі новини