Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гламурна Моня допомагає... в’язати пляжні капелюхи

Собачка одягається у вишукані костюмчики ручної роботи

Київська майстриня-в'язальниця Катерина Мазур має гламурну домашню улюбленицю — Моню, породи чихуахуа (найменша у світі порода елітних собак, названа на честь мексиканського штату). Нещодавно господиня пережила велику втрату — не стало її восьмирічного чотирилапого друга Семена, теж цієї породи. У елітного хлопчика виявили важку хворобу серця та онкологію. Майстриня згадкє його як справжнього друга, з яким можна було піти на пляж чи на дискотеку.

Катерина придбала Моню півроку тому. Другу собачку захотів її активний син. Замовив у мами лабрадора. Але та вирішила, що велика собака. Хотіла приємного песика, який грітиме душу, з яким можна спати, їсти і подорожувати літаком. За іронією долі, Катерина придбала Моню у тієї самої жінки, що і Семена. За Моню заплатила 700 доларів (разом з усіма медичними документами та зареєстрованим чіпом, щоб літати з твариною за кордон). Зараз дівчинка важить 950 грамів, дорослою, кажуть, матиме 1 кг 300 г.

«Моня сподобалася мені одразу, — каже Катерина Мазур. — Вона була, як хом'ячок. Зараз Моня поводиться як дитинка. Я її дуже люблю. Назвала „шийною собачкою“, бо часто відпочиває у мене на шиї. Грається зі мною та сином. Іноді допомагає в’язати капелюхи, іноді заважає — забирає лапками шпиці для в’язання, розплутує клубки ниток та рафію (натуральне пальмове волокно — матеріал для пляжних капелюхів)».

Моня — гламурна чотирилапа леді. Одягається лише у костюмчики, які власноруч зв'язала їй господиня. Харчується американськими кормами, замоченими у водичці. На харчування елітної собачки Катерина витрачає 600 гривень на місяць. «Цю породу не можна годувати натуральною їжею, лише дорогими собачими кормами, — каже Катерина Мазур. — Також годую свою Моню вітамінами — у порошках, капсулах, таблетках».

Фото з приватного архіву Катерини Мазур

Схожі новини