Передплата 2024 «Добрий господар»

У Бориславі нейтралізують коронавірус… сніговою гарматою

У місті проводять санітарну обробку, дезінфекцію місць масового скупчення людей.

Про це інформує пресслужба міської ради. Здебільшого йдеться про центральну частину міста. «Надзвичайники» разом із працівниками комунальних служб шукають можливості поліпшення ефективності цих робіт. Бо для того, щоб дезінфікувати вулиці, потрібно мати відповідне обладнання та техніку.

Тож у Бориславі для розпилення дезінфікуючих засобів першими в Україні почали використовувати… снігову гармату місцевого гірськолижного комплексу «Буковиця».

Обладнання власники комплексу надають безоплатно. За словами спортивного директоа «Буковиці» Дмитра Мицака, досвід запозичили у зарубіжних партнерів: «Відео використання апаратів нам надіслали виробники снігових гармат. Як виявилося, у боротьбі з коронавірусом снігову техніку ефективно застосовують у Китаї, Італії та Польщі. Якщо у них виходить, чому в нас має не вийти? Для реалізації закордонної підказки залучили транспортну техніку Другого центру швидкого реагування ДСНС України з Дрогобича. Про заправку водою та дизпаливом дбає ДПРЧ Бориславського М В ГУ ДСНС у Львівській області. Після цього справа пішла набагато швидше та краще, ніж це було досі».

Перше ж випробування показало переваги снігової гармати над традиційним обладнанням, яке зазвичай використовується для дезінфекції місцевості. Технічні параметри нової «зброї» дозволяють людям, на яких покладено це важливе завдання, оперативно та у значно більших масштабах, ніж це практикувалося, очищати місто від імовірної небезпечної інфекції.

Схожі новини