Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Влада Буковини припинила називати села, де реєструють випадки Сovid-19

  • 12.04.2020, 14:34
  • 733

Кожен мешканець Чернівецької області повинен «жити із усвідомленням того, що хвороба поруч», – сказав Сергій Осадчук

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук заявив, що відтепер не оголошуватимуть населені пункти, в яких зафіксовані нові випадки коронавірусної інфекції.

Про це пише molbuk. uа, передає Главком.

Сергій Осачук зокрема, сказав, що вони вирішили, що краще називати реальну чисельність хворих і десь можна пізніше повідомити про те, з якого конкретно села. «Хоча, хочу застерегти — це взагалі не має ніякого значення», — сказав голова ОДА.

Водночас чиновник зауважив, що кожен мешканець області повинен «жити із усвідомленням того, що хвороба поруч».

«Немає значення, чи є у вашому населеному пункті, чи є у вашому селі офіційно встановлений факт інфікування, зараження цією хворобою. Треба жити так, ніби вона вже є», — сказав Сергій Осачук.

Осачук сказав, що на початку епідемії обласна влада уважно відстежувала й називала конкретні населені пункти, в яких зафіксовано COVID-19. «Але коли цих випадків стає все більше і більше, з’явився новий алгоритм, якого ми мусимо дотримуватися. Алгоритм, у тому числі, й занесення усіх випадків до єдиної національної бази даних і обліку всіх інфікованих українців. Тобто, тепер наш лабораторний центр, перш ніж повідомити нам, обласній адміністрації, а також вам, нашим краянам, громадськості, суспільству, вони зобов’язані спочатку внести усі ці дані в єдину онлайн-базу міністерства охорони здоров’я. І тільки коли ці дані туди завантажуються, ми можемо про це говорити», — повідомив посадовець.

Осачук підкреслив, що Чернівецький лабораторний центр наразі працює у «надзвичайно складних і напружених графіках», «Це не тільки лабораторні дослідження, потім ще багато часу забирає розшифрування і деталізація — щоб зрозуміти, хто, де і з якого населеного пункту», — зазначив чиновник.

Схожі новини