Передплата 2024 «Добра кухня»

На Рівненщині загинув відомий закарпатський контрабандист

  • 12.04.2020, 13:35
  • 1 026

Загиблий був організатором «приватного кордону» на Закарпатті, через який проходив масштабний потік контрабанди

У суботу, 11 квітня, внаслідок ДТП на Рівненщині загинув відомий закарпатський контрабандист Атілла Горват, на прізвисько «Докі», інформує Zaxid.net.

За даними поліції, ДТП сталася близько 06:40 на автодорозі Київ-Чоп, поблизу села Велика Омеляна. Водій автомобіля Mercedes-Benz C-Class перевищив швидкість, не впорався з керуванням і врізався у відбійник. Внаслідок отриманих травм чоловік загинув на місці події.

Читайте також: СБУ викрила масштабний канал контрабандних наркотиків на Закарпатті

Поліція не уточнила особи загиблого, але за даними закарпатського видання Mukachevo.net, йдеться про Аттілу Горвата, відомого на Закарпатті контрабандиста «Докі».

У 2017 році місцева чиновниця дозволила вивести у приватну власність 52 га земельних ділянок у межах прикордонної смуги на українсько-угорському кордоні. Згодом ділянки скупив та об'єднав Атілла Горват і створив так званий «приватний кордон», через який здійснювалася контрабанда.

У листопаді 2017 року силовики провели на Закарпатті масштабну спецоперацію, Горвата затримали, а землю повернули під контроль держави. У 2018 році стало відомо, що Горват перебуває у львівському СІЗО. Через деякий час Апеляційний суд Львівщини відмовився його арештувати і контрабандиста випустили на волю.

Схожі новини