Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Випередив В'єтнам: Київ очолив рейтинг міст із найбільш забрудненим повітрям

  • 12.04.2020, 10:35
  • 632

10 квітня Київ виявився містом з найвищим рівнем забруднення – 159 одиниць

Згідно рейтингу компанії IQ Air Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі, інформує ГЛАВКОМ.

На сайті компанії IQ Air, яка займається приладами для вимірювання забруднення атмосфери та рішеннями щодо цього питання, ведеться постійний моніторинг якості повітря.

Якщо подивитися на рейтинг забруднених міст світу в онлайні, то станом на ранок 10 квітня Київ виявився містом з найвищим рівнем забруднення — 159 одиниць.

Найближчі «конкуренти» української столиці — Ханой (В'єтнам) та Джакарта (Індонезія).

Читайте також: Залишайтеся вдома… через радіацію. Україну огорнув радіаційний смог внаслідок пожежі у Чорнобилі (відео)

Нинішня позиція Києва, на відміну від «конкурентів», пов'язана не стільки із забрудненням від промисловості та транспорту, як від диму та гару, який огорнув місто останніми днями. Адже якщо подивитися цей рейтинг за весь минулий рік, то Київ знаходиться аж на 1111-му місці в світі з середнім показником забрудненості у 16,6, тобто в 10 разів менше, ніж 10 квітня.

До слова, 9 квітня рятувальниками Київської області здійснено 132 бойових виїздів на гасіння пожеж в екосистемах. У Києві було зафіксовано 44 пожежі.

10 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує збільшення штрафів за спалювання сухостою до 6 тисяч гривень, а також закликав Верховну Раду розглянути можливість впровадження кримінальної відповідальності за такі дії.

До слова, на Закарпатті слідчими поліції повідомлено про підозру 49-річному мешканцю міста Хуст в умисному підпалі Долини нарцисів. Суму заподіяних заповіднику збитків через підпал оцінили майже в 650 тис. грн.

Схожі новини