Передплата 2024 ВЗ

Порошенко пропонує організувати виплати малозабезпеченим громадянам для купівлі харчів

  • 11.04.2020, 16:15
  • 705

Передбачити спеціальні виплати з бюджету малозабезпеченим громадянам для купівлі продуктів харчування пропонує лідер партії «Європйська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Пропозиції Порошенка щодо соціальної підтримки українців під час епідемії внесені на розгляд бюджетного комітету парламенту

Такі щотижневі виплати малозабезпеченим громадянам мають тривати протягом як мінімум 4 місяців, — пропонує Петро Порошенко.

Відповідно до законодавства, малозабезпечена сім’я — це сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї.

В Україні налічується більше 300 тисяч таких родин. Загальна сума фінансування, необхідна для такої програми, складає трохи більше 2 мільярдів гривень — порахували у Порошенка.

Наразі допомогу людям у скруті надають волонтери та активісти з ГО «Справа Громад», а також депутати і партійці «Європейської Солідарності». Коштом Фонду Порошенка та завдяки благодійним внескам тисяч небайдужих українців вже сформовано 13 тисяч продуктових наборів, які доставляються в регіони країни.

Читайте також: Фонд Порошенка передав захисні костюми медикам Черкащини

Для підтримки малого, середнього та великого бізнесу, який втрачає доходи від запровадження карантинних заходів, Петро Порошенко пропонує уряду запровадити механізм компенсації відсотків за кредитами, строк сплати яких припадав на період, що закінчується останнім числом місяця, в якому завершується дія карантину.

Крім того, Петро Порошенко вніс пропозицію запровадити страхування медичних працівників на випадок інфікування коронавірусом. Сума страхових виплат на думку Порошенка має бути співвідносна з виплатами військовим на передовій.

У разі інфікування працівника — у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму (210 200 грн). У разі смерті — у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму (1 576 500 грн).

Станом на 11 квітня в Україні зафіксовано 390 випадків захворювання на COVID-19 медичних працівників. Порошенко пропонує забезпечити страхові виплати і тим медикам, які захворіли до ухвалення відповідного рішення.

Схожі новини