Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кожен сьомий хворий на COVID-19 в Україні – медпрацівник

  • 11.04.2020, 10:35
  • 1 100

20 тисяч медичних захисних костюмів від Порошенка вже передали в лікарні

За офіційними даними, які оприлюднив очільник МОЗ України, з початку епідемії 334 медпрацівники захворіли на коронавірус. Лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко закликав владу запровадити страхування медиків на випадок їхнього ураження COVID-19. На переконання Порошенка, розмір страхової виплати має прирівнюватись до виплат військовим на передовій.

Фонд Порошенка та компанія РОШЕН передали у лікарні Києва 8150 костюмів, ще 2300 надані медзакладам Київської області. У Чернівецьку область направлені 3000 костюмів. У Вінницьку область — 2200, на Чернігівщину — 1650 штук. На Полтавщину — 400 костюмів.

У Тернопільську та Івано-Франківську області доправлені 700 костюмів. У лікарні Львівщини та Одещини направили 400 костюмів. У Рівненську та Черкаську області — 300 комплектів.

Читайте також: Апарати ШВЛ від Фонду Порошенка врятували вже 15 людських життів

На Волинь, у Запоріжжя, Дніпро, Суми, Кропивницький, Харків, Хмельницький та на Закарпаття передали 700 костюмів.

«Лікарі мають бути забезпечені необхідними засобами захисту. Компанія РОШЕН уклала додаткову угоду, була здійснена на цьому тижні проплата, і загальна кількість захисних костюмів, якими будуть забезпечені українські лікарі, перевищує 130 тисяч штук. Це дозволить на перший період мати надійний захист — бахіли, маски, спеціальні костюми, які допоможуть уберегти здоров’я лікарів», — повідомив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Наступні партії захисних костюмів будуть доставлені в Україну протягом квітня. Також коштом Фонду Порошенка відновлюються апарати штучної вентиляції легень у різних медичних закладах на території всієї країни, оскільки купівля нового обладнання вкрай ускладнена через величезний попит на світовому ринку. Фонд придбав комплекти реанімаційного обладнання для лікарень у Тернопільській області, Львові, Дніпрі, Вінниці та Одесі — це монітори пацієнта, пульсоксиметри, шприцеві насоси, хірургічні відсмоктувачі, ларингоскопи, а також спеціальні окуляри, маски, рукавички та інше необхідне спорядження.

Схожі новини