Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В'ятрович подав до суду на ДБР за бездіяльність у розслідуванні держзради Єрмака

Народний депутат отримав від ДБР відповідь про те, що слідчий відмовив у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом

Про це Володимир В'ятрович написав на своїй сторінці у Facebook.

«Після того, як Єрмак і Кучма у Мінську підписали відомі папери спільно з представниками російської окупаційної адміністрації, я звернувся до Державного бюро розслідувань з вимогами:

— відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, вчиненої громадянами Єрмаком та Кучмою;

— розслідувати причетність до цього злочину інших посадових та службових осіб України, зокрема президента України Володимира Зеленського;

— вжити невідкладних заходів для припинення подальших злочинних дій вище згаданих осіб та їх спільників в інтересах держави-агресора на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, недопущення надання згаданими особами та їх спільниками державі-агресору або її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, — написав народний депутат від «Європейської Солідарності». — Днями отримав від ДБР відповідь, що слідчий відмовив у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом".

Така відмов на думку Володимир Вятровича, — незаконна. «Вважаєте, що всі громадяни рівні, але є рівніші? Вважаєте, що вказівки — вищі за закон? Будемо Вас вчити жити у правовій державі через суд. Якщо потрібно — не через один.

На черзі — СБУ. Куди я так само надіслав звернення про держзраду Кучми і Єрмака, і звідки так само отримав таку ж відповідь, як з ДБР, як під копірку.

Не уявляю, як ДБР і СБУ будуть обґрунтовувати незаконну відмову, навіть у наших судах"_ — підсумував народний депутат.

Схожі новини