Передплата 2024 ВЗ

На Житомирщині спалахнули пекельні пожежі: фото та відео

  • 10.04.2020, 13:56
  • 1 099

У частині Житомирської області, яка належить до Чорнобильської зони, спалахнули масштабні лісові пожежі. Вогнеборці не можуть їх загасити уже більш як тиждень.

Як повідомляється на сайті Житомирського обласного упраління лісового та мисливського господарства, вогонь охопив Народицький, Лугинський та Білокоровицький лісгоспи ще 3 квітня, передає Обозреватель.

Відтак уже 9-й день поспіль рятувальникам доводиться боротися з НС у неймовірно складних умовах. Адже стихія вже встигла поширитися на тисячі гектарів лісових і нелісових площ.

Для локалізації осередків займання довелося задіяти 1500 осіб лісової охорони та 223 рятувальників, понад 170 одиниць пожежної та пристосованої техніки державних лісогосподарських підприємств і ще 53 одиниці пожежної техніки Управління ДСНС у Житомирській області.

Читайте також: «Якщо так і далі йтиме, до зими вигорить вся країна»: пожежники забили на сполох

Крім того, до гасіння пожеж залучалася авіація, а також рятувальники з інших областей України (як-от Черкаської, Кіровоградської, Полтавської та Рівненської).

Ситуацію ускладнює ще й те, що ліс також палає на кордоні Білорусі та України. Із території сусідньої держави полум'я перекинулося на масив Овруцького району Житомирщини.

Станом на 9 квітня на Житомирщині вдалося локалізувати всі великі лісові пожежі. Втім, рятувальники продовжують перебувати в місцях загорянь, оскільки через сильний вітер вогонь може спалахувати знову.

У мережі почали ширитися моторошні фото- та відеокадри із зони лиха. Українці показують масштаби екологічної катастрофи та налякані нею.

«Коли горіла Австралія — у стрічці ФБ та новин у ЗМІ було повно новин, фото та співчуття. Коли горить Україна — у стрічці порожньо. На фото Народичі Житомирської області. Горить ліс. До Чорнобиля звідти рукою подати. Пишуть, що й там горить», — обурилася голова відділу зв'язків з громадськістю НБУ Леся Войтицька.

«Спеціалісти з лісової справи прогнозують, що в Народицькому та Поліському районах горить сім тисяч гектарів лісів. Гасять як із землі, так і з повітря. Пожежа дійшла до зони відчуження. Горить ліс і в Білорусі поблизу українського кордону», — зазначає журналіст Костянтин Іванченко.

Схожі новини