Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Вконтакте" та "Однокласники": стало відомо, коли розблокують заборонені соцмережі

  • 10.04.2020, 10:57
  • 3 555

Заборону на російські соціальні мережі "Вконтакте" та "Однокласники" продовжать після 15 травня. Таке розпорядження вже дав президент Володимир Зеленський.

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів заступник голови комітету цифрової трансформації, нардеп від «Слуги народу» Олександр Федієнко. За його словами, обізнані джерела підтвердили йому, що соцмережі за наказом глави держави після 15 травня ніхто розблокувати не буде.

«Деякі народні депутати, знаючи про цю ж інформацію, спрацювали на випередження своїми звернення. Коли ж рішення буде офіційно прийнято, вони будуть піаритися й говорити, що все зроблено завдяки їх роботі», — підкреслив народний депутат.

Читайте також: «ВКонтакте» й «Одноклассники»: заборонені соцмережі незабаром можуть розблокувати

Федієнко також додав, що сам він виступає за введення економічних санкцій проти компаній з російським капіталом, але не вибірково. «Я завжди буду проти будь-якого технічного блокування на мережах операторів. З населенням потрібно працювати інформаційно, створюючи свої канали донесення інформації», — підсумував нардеп.

Відзначимо, в парламенті народні депутати виступили за продовження мораторія на російські соціальні мережі та інші сайти. Офіційного рішення СНБО поки немає.