Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найглибша криза з часів Великої депресії: у МВФ прогнозують найбільший за сто років обвал світової економіки

  • 09.04.2020, 18:34
  • 918

Пандемія коронавірусу призведе до найглибшої кризи з часів Великої депресії. Навіть за найкращого сценарію у 2021 році можна очікувати лише часткового оздоровлення економіки, вважає голова МВФ Крісталіна Георгієва.

Через пандемію нового коронавірусу SARS-CoV-2 Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує найбільший обвал світової економіки з часів Великої депресії 1929 — 1933 років.

«Ми очікуємо найважчих економічних наслідків з часів Великої депресії», — заявила голова МВФ Крісталіна Георгієва у четвер, 9 квітня, передає УНІАН з посиланням на «Німецьку хвилю».

За словами Георгієвої, навіть за найкращого сценарію у 2021 році можна очікувати лише часткового відновлення економіки, проте все може бути й гірше. У світі панує повна невизначеність щодо тривалості пандемії та її наслідків для економіки, констатувала голова МВФ, відзначивши, що в поточному році світове економічне зростання завершиться в явному мінусі.

Крісталіна Георгієва повідомила, що 170 -180 країн-членів МВФ очікує зниження доходів на душу населення. Вона закликала уряди країн світу вжити рішучих дій і надати підтримку підприємствам та громадянам, попередивши, що в іншому випадку відновлювати економіку після завершення пандемії буде ще важче.

Схожі новини