Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус може "відновлюватися" у пацієнтів, які від нього вилікувалися - вчені

  • 09.04.2020, 15:14
  • 714

Коронавірус може "реактивуватися" у тих, хто вже вилікувався від хвороби COVID-19, вважають у Корейському центрі з контролю й профілактики захворювань.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Bloomberg.

Близько 51 пацієнта, який був вилікуваний від COVID-19 у Південній Кореї, знову отримали позитивний результат тесту на коронавірус Sars CoV 2.

За словами генерального директора Корейського центру з контролю над захворюваннями Чона Юн Кьона (Jeong Eun-kyeong), у цих людей вірус радше «реактивувався», ніж вони знову заразилися, раз результат їхнього тесту був знову позитивним незабаром після виходу з карантину.

Керівник центру зазначив, що там проводять комплексне дослідження можливої ​​причини такого явища. Він додав, що «було багато випадків, коли пацієнт під час лікування давав негативний результат одного дня і позитивний — іншого».

Пацієнт вважається таким, що повністю видужав від коронавірусної хвороби нового типу, коли два тести, проведені з 24-годинним інтервалом, показують негативні результати.

Читайте також: В Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у восьми дітей

Південна Корея була однією з перших після Китаю країн, де зареєстрували масштабний спалах невідомого раніше коронавірусу.

При цьому в Південній Кореї було зареєстровано всього 200 смертей, а число нових випадків на піку захворювання 29 лютого становило 1189 чоловік.

Одна з наймасштабніших програм тестування у світі і технологічний підхід до відстеження інфекцій призвів до того, що Південна Корея стримує епідемію без блокування і закриття бізнесу.

Згідно з даними Центру Джона Гопкінса, станом на 9 квітня у Південній Кореї було зафіксовано 10 423 випадків зараження COVID-19 — при цьому 6 973 вже вилікувалися, а 204 померли.

Тим часом в Китаї ростуть побоювання щодо можливого повторного зараження видужалих пацієнтів. Там зафіксовано повторні позитивні результати тесту і навіть смерті у тих, хто раніше одужав. Деякі, щоправда, припускають, що проблема може полягати у суперечливості результатів тестування.

Схожі новини