Передплата 2024 «Добрий господар»

Індексація: українці отримають 500 грн до пенсії

  • 09.04.2020, 13:30
  • 2 644

Для українців з 1 травня будуть проіндексовані пенсії відповідно до постанови Кабінету міністрів від 1 квітня, в результаті 11,4 млн пенсіонерів отримають надбавку у розмірі від 200 до 500 грн (розрахунковий розмір зарплати повинні підвищити на 11%).

Про це у четвер, 9 квітня, повідомили у прес-службі Пенсійного фонду України.

Як повідомляється, постановою уряду визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це — 1 травня. «Перерахунок пенсій буде проводитися із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11», — розповіли в ПФУ.

Також наголошується, що в разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії менше 100 гривень, буде встановлено доплату до пенсії у сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Читайте також: До Великодня українцям виплатять разову допомогу: кому саме

«Виплата перерахованих пенсій буде здійснюватися починаючи з травня місяця 2020 року в установленому порядку через уповноважені банки або доставлена ​​додому листоношами АТ «Укрпошта», — йдеться у повідомленні фонду.

Схожі новини