Передплата 2024 «Добра кухня»

Хочеш на карантині гуляти в парку? В ЛКП “Лев” собаку дають безкоштовно!

Керівник комунального притулку Оксана Кошак закликає патрульну поліцію Львова перевірити: чи домашні тварини, яких вигулюють, мають документи

Цього тижня в Україні значно посилили карантинні заходи під час розпалу пандемії коронавірусу. Відтепер гуляти чи бігати в парках — зась. Інакше оштрафують на 17 тисяч гривень. Серед законних приводів відвідувати парки, сквери, ліси — вигул собак. Якщо сидіти в хаті вже несила і хочеться свіжого паркового повітря, проте не маєте домашнього улюбленця, — не біда. Під час карантину чимало українців вирішили підзаробити, здають в оренду собак для вигулів. Сайт безкоштовних оголошень OLX кишить оголошеннями. Година вигулу чужого домашнього улюбленця стартує від ста гривень.

Серед пропозицій щодо карантинної оренди собак не бракує і хороших варіантів. Так, за породистих лабрадорів і хаскі просять від 300 гривень за годину. У Львові натрапила на оголошення про оренду мопса (для вигулів, фотосесій, дитячих свят). Таке пухнасте задоволення спустошить ваш гаманець на 800 гривень (оренда на весь день).

Журналістка «ВЗ» поцікавилася, чи є ажіотаж у львівських собачих притулках. Адже під час карантину від бажаючих взяти на перетримку собаку не має бути відбою. Директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак каже, на жаль, львів'яни не надто активно беруть собак з притулку. Зараз в ЛКП «Лев» мешкає 55 собак та 12 котів. Кожен охочий може взяти на кілька днів собаку з цього ЛКП і гуляти з нею в парках. Єдина умова — доглядати за твариною, годувати ласощами. А ось на заборонені собачі корми сумнівної якості — табу. За словами Оксани Кошак, після неправильного годування тварина може захворіти.

«За час карантину пов'язаного з пандемією COVID-19, у світі майже удвічі зросла кількість звернень до поліції щодо домашнього насильства над тваринами, — додала пані Оксана. — Скільки з них потерпає від рук своїх господарів, систематично недоїдаючи, страждаючи від фізичних травм, каліцтва… Зважаючи на нові вимоги карантину, які дозволяють вигул тварин з обов'язковою наявністю в господаря документа, що посвідчує особу, саме слушний час для патрульної поліції провести рейди щодо дотримання законодавства в питанні реєстрації домашніх тварин. Підтвердженням реєстрації є наявний на тварині муніципальний жетон встановленого зразка з QR кодом. А у Львові та Дніпрі — ще й підшкірний мікрочип. За цими позначками можна легко перевірити реєстрацію тварини в електронній базі».

Схожі новини