Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шмигаль заявив, що карантин продовжать до початку травня

  • 08.04.2020, 15:15
  • 969

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що говорити про послаблення карантинних заходів в Україні можна буде говорити у травні, у випадку зниження захворюваності на COVID-19, а до того часу карантин продовжать

Про це повідомив Українська правда із посиланням на засідання Кабміну 8 квітня.

«Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні місяці ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів.

Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений до 24 квітня й, імовірно, буде продовжений до початку травня.

У травні, за умов позитивної динаміки, ми запустимо економіку країни за визначеним планом, який буде додатково повідомлений урядом, прокомунікований, чітко розписаний і кожен буде знати свою роль, час і місце, коли він почне ходити на роботу, коли він почне повноцінно працювати, які будуть соціальні стандарти нашого життя у травні, масочний режим, соціальні дистанції".

Читайте також: У Києві поліцейські з собакою жорстоко затримали чоловіка, який нібито порушив карантин (відео)

За його словами, в уряді також розробляють робочий графік для працівників, аби у міського транспорту не було пікового навантаження.

Він додав, що ВООЗ рекомендувала країнам, де карантин дає свої результати, максимально продовжити його, доки буде витримувати економіка та морально-психологічний стан людей.

Нагадаємо, 2 квітня Кабмін ухвалив постанову, якою посилив попередні правила і заборони карантину.

З 6 квітня в Україні заборонили рухатися групками більше ніж 2 осіб, ходити у громадських місцях без маски, а також заборонено гуляти у парках.

Раніше Шмигаль заявляв, що обмежувальні заходи почнуть послаблювати у кінці квітня: «Спочатку на роботу зможуть піти люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватись рух громадського транспорту».

Водночас обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть діяти, а для старших людей, студентів та школярів карантин продовжать.

Схожі новини