Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У СБУ відмовилися відкривати справу щодо згоди Єрмака на співпрацю з "Л/ДНР"

  • 08.04.2020, 13:55
  • 816

Служба безпеки України відмовилася реєструвати кримінальне провадження через згоду глави ОПУ Андрія Єрмака на створення Консультативної ради з представниками терористичних "Л/ДНР"

Про це йдеться у відповіді відомства на запит народного депутата України від «Європейської солідарності» Олексія Гончаренка. Документ парламентарій опублікував на своїй сторінці у Facebook, інформує OBOZREVATEL.

«Відповідно до вимог статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться після виявлення обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення. Разом з тим, направлене вами звернення не містить відомостей, які можуть свідчити про вчинення злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України», — йдеться у відповіді СБУ.

Читайте також: Єрмак — це вирок Зеленському

Гончаренка обурила така позиція, оскільки, за його словами, створення згаданої ради з представниками ОРДЛО перетворить Росію на просто спостерігача в Мінську після шести років гібридної війни.

«Отже, прямі переговори з бойовиками — це аж ніяк не привід для кримінального правопорушення. Принаймні так вважає наша СБУ. Мабуть, вони давно не дивилися новини з передової та не чули про кількість наших втрат. Війна триває, і ми не можемо так безвідповідально ставитися до дій команди Зеленського», — написав Гончаренко.

«Тим часом сам президент підписання цього протоколу називає „частиною поточної роботи з реалізації комплексу заходів“. Що ж це за комплекс — заглядати в рот Путіну і жодним чином не суперечити? Далеко підемо», — висловив свою незгоду з політикою влади парламентарій.

Схожі новини