Передплата 2024 «Добре здоров’я»

П'ять тонн дезінфектора: до Італії вилетів український літак із гуманітарною допомогою

  • 08.04.2020, 08:35
  • 783

О сьомій ранку за київським часом середи, 8 квітня, зі столичного аеропорту "Жуляни" до Італії вилетів літак із гуманітарною допомогою

На борт, зокрема, завантажили п'ять тонн дезінфікуючої рідини від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це з місця події повідомляє ТСН.

Раніше до італійського регіону Марке прилетіли 20 українських медиків для того, аби допомогти країні боротися з новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Всі лікарі відправилися до Італії добровільно. У МВС розраховують, що місії триватимуть два тижні.

Україна відправляє літак із гуманітарним вантажем до Італії, яка найбільше у Європі постраждала від спалаху коронавірусу.

Читайте також: «Чому замість лікарів прилетіли російські військові?»: італійці повстали проти «допомоги» Путіна

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць — до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

Схожі новини