Передплата 2024 «Добрий господар»

Магія? Джоан Роулінг поборола COVID-19 дихальною гімнастикою для легень (відео)

  • 07.04.2020, 19:35
  • 4 267

Британська письменниця, авторка саги "Гаррі Поттер" Джоан Роулінг зізналася, що перемогла коронавірус. За її словами, допомогли їй у цьому спеціальні дихальні вправи від лікаря Королівського госпіталю Сарфараза Мунші

Відповідним відео вона поділилася на своїй сторінці у Twitter, зазначивши, що ознайомитися з ним їй порадив чоловік, інформує OBOZREVATEL.

«Будь ласка, подивіться це відео з Королівського госпіталю, щоб дізнатися, як полегшити респіраторні симптоми. Останні два тижні у мене були всі симптоми СOVID-19 (хоча не були перевірені). Я зробила це за порадою чоловіка-лікаря й повністю одужала. Техніка дуже допомогла», — пише Роулінг.

На відео медик Мунші пояснює, що під час коронавірусу необхідно, щоб легені людини працювали якомога краще й постачали киснем організм.

Читайте також: Письменник Борис Акунін розповів, як він і його дружина перехворіли COVID-19

Він стверджує, що єдиний шлях домогтися цього — спеціальна дихальна гімнастика. Водночас робити її необхідно з першого дня, щойно з'явилися симптоми хвороби. Однак якщо людина почне виконувати вправи, будучи здоровою, то це також добре вплине на неї. Отож, Мунші радить такі маніпуляції:

1. Сядьте прямо. Зробіть глибокий вдих і затримайте дихання на п'ять секунд. Видихніть. Видих повинен тривати приблизно стільки ж часу, скільки вдих. Повторіть п'ять разів.

На шостий раз глибоко вдихніть, затримайте дихання на п'ять секунд і тепер не просто видихніть, а видихаючи, сильно прокашляйтесь зі звуком «кхааааа» в серветку або тканину. Таку комбінацію слід повторити двічі.

2. Лягайте на живіт, прибравши подушку, і десять хвилин лежіть і дихайте трохи глибше, ніж зазвичай. Повторювати це необхідно регулярно.

Також лікар радить менше лежати на спині, якщо є ознаки того, що людина захворіла. Адже в такому положенні чиниться тиск на легені, які не розкриваються повністю і починають гірше працювати.

Схожі новини