Передплата 2024 «Добрий господар»

В Італії перебувають десятки українців, хворих на коронавірус

  • 07.04.2020, 19:15
  • 787

Посол підкреслив, що імен хворих українців не знає, бо у країні працює захист персональних даних

В Італії на примусовому карантині через коронавірус, або в госпіталі в інтенсивній терапії знаходяться десятки українців. Про це розповів україський посол в Римі Євген Перелигін в інтерв'ю «Укрінформу», інфомує ГЛАВКОМ.

Посол зазначив, що імена українців не знає, бо у демократичній європейській країні працює захист персональних даних.

«Я неформально знаю, але я не можу розповсюджувати ці дані, що є десятки українців, які знаходяться або на примусовому карантині, або в госпіталі на інтенсивній терапії. Їхні прізвище, стать, вік можуть бути передані посольству, тільки якщо людина або її родичі попросять про це. Тоді ми підключаємося», — зазначив він.

Читайте також: На тобі, небоже, що мені негоже! «Гуманітарка» Путіна виявилася показовим жестом

Нагадаємо, що Італія стала епіцентром розповсюдження коронавірусу в Європі. За даними на вівторок, 7 квітня, всього в Італії понад 132 тисяч людей заразилися новим коронавірусом. Майже 23 тисячі хворих вже одужали, 16 523 — померли. Тим часом напередодні повідомлялося, що в Італії різко зменшилось число нових хворих на коронавірус. Попередньої доби в країні виявили 3599 нових випадків захворювання на Covid-19, з них 1079 — у Ломбардії.

Раніше повідомлялось, що в Італію вирушили 20 українських лікарів для допомоги в боротьбі з коронавірусом. Лікарі поїхали в Італію на 14 днів. Після повернення вони будуть поміщені на обсервацію.

4 квітня, група з 20 українських медиків прибула в італійський регіон Марке, де впродовж двох тижнів допомагатиме місцевим колегам у боротьбі з пандемією коронавірусу. Після повернення з Італії українських медиків можуть одразу залучити до боротьби з епідемією коронавірусу.

Також у МЗС повідомили, що за кордоном від коронавірусу одужали 16 українців.

Схожі новини