Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Влада повинна скасувати неадекватні штрафи за порушення надмірних заборон", - нардеп

  • 07.04.2020, 12:50
  • 916

Цього вимагає від уряду народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко в ефірі телеканалу «Прямий»

«Влада, на жаль, не має стратегії — маємо ухвалювати рішення у боротьбі з коронавірусом, то деякі заходи треба лагодити відразу у процесі», — вважає депутат.

Він переконаний, що встановлений розмір штрафів за порушення карантину є неадекватним.

«17 тисяч гривень за появу без маски — важко якось корелюється з суспільною шкодою», — наголосив політик.

Він також зазначив, що й інші запроваджені урядом заходи значно жорсткіші, ніж того потребує епідеміологічна ситуація. До того ж їх фактично складно виконувати без порушень.

Читайте також: «Нові карантинні заходи — лише імітація діяльності», — нардеп

«Досить багато питань щодо тих обмежень, які були запроваджені Кабміном. Ми бачили, що у великих містах доходить до сутичок. З одного боку, люди повинні розуміти, що за порушення розумних обмежувальних заходів настане відповідальність. Але, з іншого боку, влада роздає забагато наказів, які просто не можуть бути виконані, або за їх виконанням дуже важко прослідкувати», — сказав Ростислав Павленко.

Депутат також закликав владу прислухатись до розумних пропозицій від опозиції, громадськості та експертів і вносити необхідні зміни до карантинних обмежень.

«Напрацьовуємо ці проекти. І, власне, тому звертаємося до влади щодо того, щоб цей діалог був постійним, щоб влада чула не тільки себе, але й опозицію, звичайних людей та експертів, і могла корегувати обмежувальні заходи, щоб боротьба йшла з вірусом, а не з простими громадянами», — зазначив він.

Схожі новини