Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Венедіктова заявила, що одеського активіста Стерненка у будь-якому разі судитимуть

  • 07.04.2020, 08:55
  • 938

Генпрокурор Ірина Венедіктова запевняє, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони

Про це повідомляє Українська правда.

«Дивіться, щодо Стерненка підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або 115-та стаття, або 118-та, але і так, і так це підозра. 115-та — це вбивство, 118-та — це вбивство по самозахисту. Різниця — в кваліфікації, і це зроблять слідчі і прокурори, а явно не генеральний прокурор».

За словами очільниці Офісу генпрокурора, справа Стерненка для неї як генерального прокурора є резонансною з огляду на те, що вона стосується захисту активістів.

Читайте також: Готують новий замах: одеський активіст Стерненко опублікував фото небезпечної знахідки в своєму авто

«А чи буде підозра? Звичайно, підозра буде, просто треба зрозуміти, за якою статтею, і це не від мене ініціатива буде відходити і ні від кого. Тому що справа розслідується 2 роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно завершиться? Питання кваліфікації», — заявила Венедіктова.

Кваліфікація справи буде відбуватись зокрема на основі експертизи, яка тільки-но надійшла.

Нагадаємо, колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

Схожі новини