Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хворого на коронавірус Бориса Джонсона таки перевели в реанімацію (оновлено)

Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який заразився коронавірусом, перевели в реанімаційне відділення лікарні.

Про це написала The Guardian з посиланням на інформацію, отриману в британському уряді.

Після того, як у неділю Джонсон потрапив до лондонської лікарні Св. Томаса з симптомами коронавірусу, в понеділок у другій половині дня його стан погіршився.

Джонсон попросив міністра закордонних справ Домініка Рааба, який також є першим держсекретарем, підмінити його на посаді прем'єра.

Зауважимо, що сьогодні до полудня сам прем'єр-міністр заявив, що його госпіталізація пов'язана зі збереженням деяких симптомів коронавірусу, проте його стан задовільний.

Про це політик написав на своїй сторінці у Twitter, тим самим спростувавши фейк російських ЗМІ про нібито переведення Джонсона в реанімацію і під'єднаня до ШВЛ.

«Минулої ночі, за порадою мого лікаря, я потрапив до лікарні для деяких рутинних аналізів, адже у мене все ще спостерігаються симптоми коронавірусу. Я в хорошому настрої та підтримую зв'язок зі своєю командою, оскільки ми працюємо разом, щоб боротися з цим вірусом і забезпечити всім безпеку», — написав Джонсон 6 квітня.

Також фейк російської пропаганди спростував і офіційний представник британського прем'єра. Як пише ВВС, він повідомив, що Джонсон залишається в лікарні «під наглядом» і охарактеризував поширювані в російських ЗМІ чутки як дезінформацію.

Відзначимо, що ЗМІ країни-агресорки з подачі державного інформагентства РИА Новости опублікували інформацію про те, що британський прем'єр нібито перебуває в реанімації й підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

«Йому будуть проводити штучну вентиляцію легенів», — приводило агентство цитату неназваного джерела, нібито близького до керівництва національної системи охорони здоров'я Британії. Цю інформацію поспішили підхопити багато російських ЗМІ.

«Спеціальні підрозділи нашого уряду з початку пандемії відзначають зростання хибної і оманливої інформації», — обурився офіційний представник Джонсона.

Схожі новини