Передплата 2024 «Добрий господар»

"Нові карантинні заходи - лише імітація діяльності", - нардеп

  • 06.04.2020, 20:35
  • 779

Запровадження нових посилених правил карантину в Україні не створюють додаткових запобіжників розповсюдження коронавірусу, а лише імітують бурхливу діяльність уряду Зеленського

Таку думку висловив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка на сторінці у Facebook.

«Сьогодні в Україні починають діяти нові, більш жорсткі правила карантину і багато хто вже з ними ознайомився і висловив чи обурення, чи здивування, чи підтримку», — зазначив він.

«На мою думку, багато із нових правил карантину, запровадженого Урядом — це лише імітація діяльності, а не конкретні заходи», — підкреслив Олег Синютка.

За його словами, влада дотепер не має жодного цілісного плану чи бачення політики щодо протидії епідемії.

«Поки що влада лише сліпо копіює рішення, які приймають в Італії, Іспанії, Польщі й сподівається, що вони спрацюють», — зауважив депутат.

Читайте також: Кабмін відповів на запитання щодо нових обмежень, які набули чинності сьогодні

Водночас він переконаний, що це просто окозамилювання.

«Бо в країнах Європи за обмежувальними заходами йдуть інші дії, яких в Україні немає — масове тестування, виявлення осередків інфікованих, їх локалізація та ізоляція, розгортання медичних закладів і задіювання мобілізаційних ресурсів для потреб медицини. Нічого подібного в Україні ми не бачимо», — підкреслив представник «Європейської Солідарності».

«Поки у нас порятунком від епідемії займаються лише адміністративними методами із залученням силового ресурсу та дипломатії. Коли ж нарешті в процес будуть повноцінно включені система охорони здоров"я, наука та медична промисловість?»

Нагадаємо, 6 квітня набула чинності заборона Кабінету Міністрів на перебування у громадських місцях без маски чи респіратора, без документів, на прогулянки у парках і скверах, на пересування групою більше двох, а людей старше 60 років уряд зобов’язав до самоізоляції на час карантину.

Станом на ранок 6 квітня в Україні зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали.

Схожі новини