Передплата 2024 «Добра кухня»

Єдина область України без коронавірусу: влада Миколаївщини розкрила секрет

  • 06.04.2020, 21:15
  • 3 573

У Миколаївській області досі не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус. Така тенденція зберігається завдяки дотриманню заходів профілактики і вдалому географічному розташуванню регіону

Таку думку висловила начальниця управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Миколаївської ОДА Олена Іваненко, повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на видання «Гордон».

«Тести на коронавірус у нас у достатній кількості — і експрес, і ПЛР. Є необхідне обладнання та витратні матеріали. Аналізи проводить Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України. На ранок 6 квітня у нас одна особа чекала на результат тесту. Зараз відповіді ще немає», — розповіла чиновниця.

«Всього в області підозра на коронавірус була у 65 пацієнтів. Четверо з них відмовилися робити аналіз і два тижні перебували під медико-санітарним наглядом в ізоляції. Всі терміни минули, тепер вони перебувають вдома. 61 аналіз показав негативний результат. Тобто на сьогоднішній ранок підтверджених випадків в Миколаївській області немає», — додала вона.

На думку Іваненко, сприятлива епідеміологічна обстановка в регіоні може бути пов'язана з підвищеним контролем за громадянами, які повернулися з-за кордону.

«У нас ще просто не виявили випадків хвороби. По-перше, тому що здійснюється контроль. З 16 березня ми ставимо на облік всіх прибулих із-за кордону. У нас таких 2003 особи. Вони зареєстровані, за ними ведеться медико-санітарний контроль. Створені спеціальні групи, які стежать, щоб люди дотримувалися термінів і правил самоізоляції», — говорить співробітниця Миколаївської ОДА.

Читайте також: COVID-19 розробили у Росії: експерт викрив Путіна

«У зв'язку із завершенням терміну самоізоляції знято з обліку 819 осіб. Під наглядом залишається 1184 особи в різних районах області. У нас також діють рейдові групи, які перевіряють установи водопостачання, об'єкти торгівлі, громадського харчування, транспорту і так далі. Якщо виявляються порушення, поліція їх фіксує. По-друге, у нас проводиться дезінфекція транспорту, зупинок, приміщень», — підкреслила вона.

Іваненко зазначила, що в регіоні готуватися до можливої епідемії почали ще в січні. Так, влада закуповувала засоби захисту, а потім одразу ж ввела карантинні заходи.

«Ще є цікава версія, що у нас вдале географічне розташування. Миколаїв знаходиться між двома річками, через що в місті вітряно. А оскільки вулиці прямі, виходить хороша природна вентиляція. Загалом у цьому році рівень поширення респіраторних інфекцій в регіоні низький. За даними головного санітарного лікаря області Володимира Клочка, зараз рівень захворюваності на ГРВІ (зокрема на грип) практично в два рази менше епідпорогу», — резюмувала Іваненко.

Схожі новини