Передплата 2024 ВЗ

В ООН б'ють на сполох: через карантин збільшилася кількість жертв домашнього насилля

  • 06.04.2020, 17:55
  • 879

За умов карантину та режиму самоізоляції, запроваджених у багатьох країнах для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, значно зросла кількість випадків домашнього насильства

Про це йдеться у відеозверненні генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша, розміщеному в твітері, повідомляє Радіо Свобода.

«В останні тижні на тлі посилення економічного і соціального тиску ми стаємо свідками жахливого глобальної спалаху насильства в сім’ї», — сказав Ґутерріш. За його словами, через необхідність ізоляції деякі жінки опинилися в «пастці» з партнерами, схильними до жорстокого поводження.

У деяких країнах кількість звернень жінок у служби підтримки подвоїлася. Водночас співробітники правоохоронних органів і медичних установ перевантажені роботою, а місцевим групам підтримки жертв насильства не вистачає ресурсів, зазначив Ґутерріш.

Читайте також: ООН виділить для України $ 33 млн допомоги для боротьби з коронавірусом

Для вирішення проблеми генеральний секретар ООН запропонував владі країн світу збільшити фінансування некомерційних організацій, що опікуються підтримкою жертв насильства, встановити аварійні системи повідомлення про загрозу в аптеках і продуктових магазинах, а також прирівняти притулки для жертв насильства до об’єктів життєзабезпечення.

Режим карантину або самоізоляції у зв’язку з поширенням коронавірусу оголошений у десятках країн світу, в яких загалом живе близько третини населення Землі, або понад два з половиною мільярда людей.

Схожі новини