Передплата 2024 «Добра кухня»

"Біологічно неможливо". Вчені заперечують зв’язок між Covid-19 і мережею 5G

Вчені з різних наукових установ світу стверджують, що теорії про зв'язок між поширенням коронавірусу Covid-19 і мережею 5G - біологічно неможливі.

Про це повідомляють #Букви з посиланням на ВВС.

Вчені кажуть, що такі теорії — обман і біологічно неможливі. Їх назвали «гіршим видом фейкових новин».

Таку думку висловив директор Національної служби охорони здоров’я в Лондоні (NHS England) Стівен Повис.

«Ідея зв’язку між Covid-19 і 5G біологічно неможлива», — стверджує доктор Саймон Кларк, доцент по клітинній мікробіології в Університеті Редінга, зазначивши, що така ідея «не витримує критики».

«Імунна система може бути ослаблена всілякими речами — втомою в один прекрасний день або неправильною дієтою. Ці коливання невеликі, але можуть зробити вас більш вразливими до зараження вірусами», — сказав він.

Вчені розділили всі «теорії змови», пов’язані з 5G, на два типи. У першому випадку стверджується, що 5G може пригнічувати імунну систему, роблячи людей більш вразливими до зараження вірусом. У другому випадку йдеться про те, що вірус може якимось чином передаватися з використанням технології 5G.

Але вчені стверджують, що радіохвилі, які використовуються в 5G та інших технологіях мобільних телефонів, знаходяться на низькочастотному кінці електромагнітного спектра. Вони менш потужні, ніж видиме світло, і недостатньо сильні, щоб нашкодити людині, на відміну від випромінювання на більш високій частоті, наприклад, від сонця або медичного рентгена.

Професор педіатрії в Університеті Брістоля Адам Фінн заявив, що 5G не може бути розповсюджувачем вірусу.

«Нинішня епідемія викликана вірусом, який передається від одної зараженої людини до іншої … Віруси і електромагнітні хвилі від мобільних телефонів і підключення до Інтернету — це різні речі. Як крейда і сир», — заявив він.

Дослідження Міжнародної комісії із захисту від неіонізуючого випромінювання (ICNIRP), проведене в цьому році, спростувало такі твердження, заявивши, що немає ніяких доказів того, що мобільні мережі викликають рак або інші захворювання.

Раніше повідомлялося, що поширена в ЗМІ інформація про те, що китайські мобільні оператори втратили з початку року 20 млн абонентів через те, що всі вони, нібито, померли від COVID-19, є фейком.

Схожі новини