Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Чорнобильській зоні не вчухають пожежі, вогонь охопив 100 га, радіація вища за норму

  • 05.04.2020, 15:12
  • 715

Ситуація із пожежею, яка спалахнула в Чорнобильській зоні відчуження, поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва, 5 квітня ускладнилася. Вогонь охопив вже 100 га, а в центрі пожежі радіація була вищою за норму.

Про це написав в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook, інформує Обозреватель. За його словами, рятувальники продовжили боротися з пожежею.

«Ситуація складна. Вогонь поширився на 20 гектарів Чорнобильської зони, але загалом палає понад 100 гектарів», — написав Фірсов.

«Є погані новини — у центрі пожежі радіація вища за норму. Як бачите на відео, показники приладу становлять 2,3 за норми 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі», — підкреслив він.

Читайте також: З вогню та в полум'я: у Чорнобилі намагаються загасити масштабну пожежу

Фірсов зауважив, що останнім часом досить часто трапляється, коли хтось підпалює траву, а потім полум'я перекидується ще й на дерева.

Водночас пресслужба ДСНС України на своєму сайті написала, що о 7:00 5 квітня відкритого вогню не було, тліли окремі осередки, радіаційний фон був у межах норми. Але пізніше ситуація змінилася.

«О 8:40 літак АН-32 (32) ДСНС вилетів із м. Ніжин до зони відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення для гасіння пожежі. О 9:53 до зони відчуження вилетів ще один літак АН-32 (31)», — зазначила пресслужба.

Схожі новини