Передплата 2024 «Добра кухня»

Через коронавірус в Італії переповнені крематорії

  • 05.04.2020, 14:57
  • 942

В Італії крематорії не справляються з кількістю померлих від коронавірусу. Зокрема, у найгіршій ситуації опинилася провінція Бергамо, яка стала епіцентром поширення епідемії в країні.

Місцева влада звернулася за допомогою до інших муніципалітетів, щоб ті тимчасово взяли у себе на зберігання труни з померлими, повідомляє Обозреватель з посиланням на Liberta.

У мережі з'явилося і декілька відео, як працівники в захисних костюмах забирають їх із міста Понте-Сан-П'єтро.

«Ми отримали приблизно 150 трун, і це вже четвертий раз, коли армія приходить, щоб забрати їх і доставити в крематорії на півночі Італії», — сказав мер міста Марція Зірафа.

За його словами, нову партію трун відправили в крематорії міст Віченца і Серравалле, що за межами Ломбардії.

Зі свого боку Мішель Марінелло, адміністратор групи «Альтаїр», яка керує крематорієм у муніципалітеті П'яченци, каже, що у них «ситуація все ще важка, але під контролем».

«Із сотні трун в списку очікування 4 квітня пішло до 60. Зараз піч працює на максимальній потужності 20 годин, але з префектури і муніципалітету відправили офіційний запит на експлуатацію її протягом 24 годин», — сказав він.

Водночас зазначається, що деякі похоронні компанії навіть заявили, що подарують десятки трун муніципалітету, зокрема найбіднішим сім'ям, які втратили рідних через коронавірус.

Раніше італійські ЗМІ повідомляли, що в Бергамо щопівгодини фіксується смерть людини від COVID-19, і крематорії ніколи не перестають працювати.

«25 похорон y день, 300 смертей за два тижні, 1 щопівгодини. Це не числа або просто люди з попередніми патологіями, а матері, батьки, дядьки, бабусі й дідусі, які пішли в лікарню і ніколи не поверталися, але, перш за все, вони зіткнулися з цією битвою без кого-небудь і померли на самоті, не маючи можливості побачити в останній раз сина, племінника, друга», — йдеться в підписі до відео від 21 березня.

Схожі новини