Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волонтерська платформа "Солідарність" підготувала 5 тисяч тисяч продуктових наборів для людей у самоізоляції

  • 04.04.2020, 18:55
  • 1 097

Сьогодні волонтери у Відкритому офісі «Європейської Солідарності» зібрали 5 тисяч нових продуктових наборів для людей, які змушені дотримуватися найсуворішої самоізоляції: літніх громадян, людей з інвалідністю, а також родин загиблих на фронті та ветеранів АТО/ООС

Активістка ГО «Справа Громад» Марія Мадзігон веде регулярні стрім-трансляції з офісу, який останні два тижні більше схожий на великий, добре організований логістичний центр.

У суботу тут знову працює живий конвеєр, де за захисними масками можна впізнати народних депутатів, відомих волонтерів та активістів, які ще з 14 року почали допомагати армії, а тепер долучаються до порятунку своїх співгромадян.

«У ситуаціях, коли відбувається щось важке і незрозуміле, найкращий вихід — це взятися за важку фізичну роботу. Це прекрасна можливість для психологічного перезавантаження, тим паче в оточенні однодумців, тим паче розуміючи, що ми реально допомагаємо людям, які цього потребують. Це прекрасне і дуже корисне проведення часу. Тут як на Майдані», — ділиться своїми відчуттями народний депутат Володимир В’ятрович.

«Участь у цьому процесі дарує велике задоволення, тому що з одного боку ти робиш корисну справу, з іншого — працювати весело. Всім бажаю здоров’я, натхнення, насправді хорошого настрою, тому що все важке потрібно проходити з хорошим настроєм», — переконана громадська активістка Тетяна Чорновол.

«У нас тут робоча атмосфера, працюємо без перерв. Це нагадує 2014 рік, бо така велика кількість людей так швидко і так багато часу приділяла допомозі армії. Зараз ми аналогічно приділяємо цю увагу, і свою роботу, і свій час для того, щоб допомогти тим людям, які найбільш вразливі. Це літні люди, люди з інвалідністю, люди, які не можуть, на жаль, вийти і купити собі продукти. Деякі з них не мають грошей для цього. Тому ми зараз і робимо це», — говорить ветеран АТО Олександр Погребиський.

Читайте також: Фонд Порошенка передав партію медичного обладнання у Львів для боротьби із COVID-2019

Волонтерка, відома блогерка Таня Адамс, яка теж долучилась до цього благодійного конвеєра, каже, що відчуває своєрідне дежа в’ю із 2015 роком. «Так, це схоже на 15-й рік. Багато людей, які мають ті самі прагнення, ті самі сподівання, які працюють безкоштовно», — говорить блогерка.

Петро та Марина Порошенко доєдналися до активістів усією родиною — разом із дітьми.

«Ми всі тут зібралися для надзвичайно важливої справи — продемонструвати, що українці піклуються про тих, кому зараз потрібна допомога, людей похилого віку, які в умовах ізоляції залишилися сам на сам. Ми закликаємо дотримуватися ізоляції і карантину, але ми не залишимо вас одних із проблемою. І продукти харчування, і ліки, і все, що вам необхідно, доправлять волонтери», — наголошує лідер «Європейської Солідарності».

«Дуже дякую „Справі громад“, яка організувала все це. Окремо хочу подякувати тим, хто фінансово підтримав цю акцію. Уже більше 2 тисяч людей долучилися фінансово, і це дозволить нам зробити наступні 5 тисяч коробок виключно за ваші кошти. Ви круті, ви молодці», — зазначив п’ятий Президент.

У Відкритий офіс також доставили першу партію захисних костюмів для лікарів, які були закуплені в Китаї і оперативно надійдуть у лікарні в різних регіонах країни. Загалом у Порошенка замовили 100 тисяч таких костюмів. 10 тисяч — вже в Україні. Як показала Марія Мадзігон на експериментальному зразку, це костюми високого ступеня захисту, зі спеціальної тканини, яка дозволяє лікарям нормально почуватися в них протягом усієї зміни.

«Дивіться, скільки нас тут. Тут є депутати, колишні міністри, тут і лідери громадської думки, і митці, і офіцери, і ветерани — всі об’єдналися сьогодні. І тут є найкраще місце в Україні зараз.

Ми суворо дотримуємося правил карантину. Всі одягнуті в маски, всі носять рукавички, користуються антисептиком і зберігають максимальний рівень захисту. Дякую всім за фантастичну роботу", — говорить наостанок свого репортажу Марія Мадзігон.

Схожі новини