Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Щоб різанина не почалася": Лукашенко радить Зеленському негайно провести вибори на окупованому Донбасі

  • 04.04.2020, 17:15
  • 916

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна для припинення конфлікту на Донбасі повинна провести вибори на окупованих територіях

Як заявив він в інтерв'ю російському телеканалу «Мир», президенту України Володимиру Зеленському та його оточенню потрібно йти на непопулярні кроки, повідомляє OBOZREVATEL.

«Провести сьогодні ці вибори і вийти на кордон з Росією, щоб це був український кордон, ці 400 кілометрів. Треба визначитися з пріоритетами», — зазначив Лукашенко.

Читайте також: Вивели на чисту воду: Єрмак набрехав про переговори з терористами ОРДЛО

За його словами, здійснити це буде непросто, тому що еліти і керівництво України дуже роз'єднані.

«Президент би, може, і пішов на якісь кроки, але йому просто не дадуть, зметуть. Треба сісти, голову в руки взяти і подумати, як це зробити, щоб, говорімо відверто, і Росії зберегти обличчя, і щоб різанина не почалася», — підкреслив президент Білорусі.

Він додав, що потрібно скористатися шансом, поки Росія «взагалі не забула, не відмахнулася, поки вона веде на цю тему діалог».

«Можна звинувачувати Росію скільки завгодно, але якщо Росія хоч якісь в цьому напрямку робить кроки, то треба рухатися в напрямку вирішення цього питання», — сказав Лукашенко.

Схожі новини