Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабмін вимагає виходити на вулицю в масці чи респіраторі, а інакше - штраф

  • 04.04.2020, 16:15
  • 936

Кабінет міністрів наполягає, що надвір треба виходити в масці

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину, опубліковане в суботу на сайті Кабміну.

«В постанові № 211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.

Громадське місце — частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Читайте також: Нові обмеження: продукти в АТБ стануть лімітованими

Але! Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у м. Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія; тощо.

Тому ми наполегливо рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення «громадське місце»".

У Кабміні також рекомендують дітям не покидати домівку без супроводу дорослих.

Там пояснили, що в постанові № 211 вказано, що дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях. Але навіть під’їзд та територія навколо будинку можуть підпадати під визначення громадського місця.

Крім того, в уряді пояснили, навіщо носити з собою документи, що посвідчують особу.

«Наявність у людини документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину».

Також зазначається, що за порушення правил карантину, зокрема за похід в парк або відсутність маски, можуть оштрафувати на суму від 17 до 34 тисяч гривень.

«А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність», — додали в Кабміні.

Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС та Нацгвардія.

Схожі новини