Передплата 2024 ВЗ

"Все зруйнували, а гроші на ремонт поцупили": блогер показав суть "русского міра"

  • 04.04.2020, 12:15
  • 1 495

Бойовики "ДНР", що разом з російськими військами зруйнували безліч будинків під час захоплення Дебальцевого, за п'ять років так і не змогли їх відремонтувати

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

У 2019 році з'ясувалося, що виділені на ремонт розбитих будинків гроші і матеріали розікрали. А цього року ремонтні роботи взагалі зупинені — грошей більше немає. Про це відкрито говорять навіть підконтрольні бойовикам ЗМІ, звернув увагу блогер Денис Казанський.

Тепер багатоквартирні будинки стоять покинутими. А так звана місцева «влада» прямо заявляє, що «не буде ні на кого сподіватися» і відновлюватиме їх своїми силами.

Читайте також: Путін «приєднав» Донбас

«Стоп, почекайте, як „відновлювати своїми силами“? А де допомога „великої братньої Росії“? Я ж добре пам'ятаю, як з 2014 року росіяни постійно заявляли, що вони не покинуть Донбас у біді, що вони будуть допомагати своїм російськомовним співвітчизникам, рятувати російськомовне населення, відроджувати і відновлювати Донбас», — сказав Казанський.

На доказ він показав публікацію російських ЗМІ від 18 лютого 2015 року (у день захоплення міста), у якій глава Держдуми Р Ф Сергій Наришкін обіцяв допомагати і відновлювати Донбас.

Однак через 5 років виявляється, що жителям Донбасу потрібно розраховувати лише на свої сили.

«Ось у цьому вся суть „русского міра“ — зруйнувати, розвалити і кинути напризволяще. Скрізь, куди б не прийшли „російські визволителі“, чи то Молдова, Грузія чи Україна. Згадайте, в ході захоплення були витрачені колосальні ресурси, було безліч загиблих з обох сторін і серед мирних жителів. І заради чого? Заради того, щоб зруйнувати і кинути», — підсумував Казанський.

Схожі новини