Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко закликає владу захистити громадян від безробіття та безгрошів'я

  • 04.04.2020, 11:55
  • 620

Економічна криза в Україні, каталізатором якої стала епідемія коронавірусу, призведе до стрімкого зростання безробіття. У більшості українців немає фінансового запасу міцності навіть на місяць, тому влада має ухвалювати швидкі і системні рішення для підтримки ринку праці і малозабезпечених громадян

Про це в ефірі програми «Свобода Слова Савіка Шустера» заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Наша протидія пандемії обов`язково має поєднуватись із нашою протидією економічній кризі. Бо в людей через два-три тижні закінчаться гроші».

Порошенко вважає, що влада мала б подумати про надання тим, хто потребує підтримки, спеціальних субсидій. «Коли людина малозабезпечена може за рахунок цих субсидій держави собі купити харчі і ліки. Це не означає, що потрібно по тисячі доларів роздавати всім. Ні. Звернути увагу на тих, хто наразі потребує цієї допомоги і дати адекватну відповідь», — переконаний Порошенко.

Читайте також: Апарати ШВЛ від Фонду Порошенка врятували вже 15 людських життів

Ще одне критично важливе завдання — захист від безробіття.

«Ми маємо передбачити чіткий пакет заходів підтримки самозайнятих і сфери послуг. Люди тепер не можуть подорожувати, отож, що станеться з готелями, ресторанами, з малими крамницями, з ринками, що з тими мільйонами людей, які мали від цього прибуток, джерело для існування? Зараз вони просто ризикують залишитись без грошей. І сьогодні люди шукають сильну позицію того, хто їх захистить», — зазначив п’ятий Президент.

«Ми маємо об’єднатися і продемонструвати, що ми — відповідальні державні діячі, які спрямовують всі свої зусилля на те, щоб захистити людей», — закликав Петро Порошенко.

Схожі новини