Передплата 2024 «Добра кухня»

Чорний список: хто буде працювати в умовах карантину

  • 03.04.2020, 18:15
  • 794

Уряд дозволив діяльність низки суб'єктів господарювання за умови дотримання карантинних заходів

Про це йдеться в постанові Кабміну № 255 від 2 квітня, повідомляє Gazeta.ua.

Обов'язкова умова для роботи — забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту. Зокрема, респіраторами або захисними масками, зокрема виготовленими самостійно. Також у приміщенні повинно перебувати не більше одного відвідувача на 10 кв. м торговельної площі.

Документ забороняє діяльність суб'єктів господарювання, крім торгівлі харчовими продуктами, пальним, деталями та приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом, добовим молодняком свійської птиці, засобами зв'язку та телекомунікацій, зокрема мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію, в спеціалізованих магазинах.

Читайте також: Людям на самоізоляції дозволили відвідувати магазини лише в радіусі 2 кілометрів від дому

Постанова дозволяє провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, а також медичної практики, діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з продажу, надання в оренду, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, періодичних випробувань автотранспортних засобів на предмет дорожньої безпеки, сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з підключення споживачів до інтернету, поповнення рахунків мобільного зв'язку, сплати комунальних послуг та послуг доступу до інтернету, ремонту офісної та комп'ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об'єктів поштового зв'язку, кваліфікованих постачальників електронних довірчих послуг.

Кабмін також дозволив торговельну діяльність та діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Схожі новини