Передплата 2024 «Добрий господар»

Чому відкрили ломбарди? Бо спікер Разумков на тому заробляє

Кабінет міністрів міг ухвалити рішення дозволити роботу ломбардів в умовах карантину під тиском спікера Дмитра Разумкова, який особисто в цьому зацікавлений.

Про це повідомляють джерела OBOZREVATEL.

Так, Разумков ще в 2015-му купив компанію «Інтерінвест ХХІ століття», що є співзасновницею ТОВ «Повне товариство Ломбард Про100Кредит ТОВ Інтерінвест XXI століття і компанія». У її власності перебуває сім ломбардів.

Після, як з'ясували співробітники Центру журналістських розслідувань, Разумков переписав бізнес на свою дружину. Через карантин ломбарди тимчасово зупинили свою роботу — спочатку Кабмін заборонив їм працювати. Однак у результаті сім'я Разумкова зазнала суттєвих втрат — бізнес простоював.

3 квітня, як стверджують обізнані джерела, під тиском Дмитра Разумкова Кабмін ухвалив рішення ввести особливі правила для ломбардів — вони зможуть працювати навіть в умовах карантину.

Варто зазначити, що Разумков, ухваливши рішення піти в політику, не продав свій бізнес, а всього лише переписав його на дружину. Фактично конфлікт інтересів залишається, спікер зацікавлений у створенні особливих умов для ломбардів та у відсутності належного контролю за ними.

Схожі новини