Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Коронавірус - нещастя для мене": у Німеччині сотні іноземних повій стали безхатьками

  • 03.04.2020, 15:35
  • 1 233

У Німеччині в зв'язку з пандемією коронавірусу закрили борделі, і тисячі іноземних секспрацівниць стали волоцюгами

У Німеччині проституція легалізована. Проте борделі закрили поряд з ресторанами і нічними клубами, щоб уповільнити поширення коронавірусу, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Euractiv.

«Коронавірус став нещастям для мене», — розповіла журналістам польська повія на ім'я Ніколь. Вона працює в Бохумі і поскаржилася на те, що не має доходу з середини березня і їй ніде спати. До карантину вона платила борделю 90 євро в день, щоб приймати клієнтів і жити. Однак зараз їй доводиться залишатися у менеджера борделя.

«Секспрацівники в Німеччині вважаються самозайнятими, платять податки і теоретично можуть розраховувати на допомогу з фонду, створеного урядом для допомоги фрілансерам», — пише видання.

Читайте також: Еротичну модельку вже не погладиш… Через коронавірус Playboy призупиняє друк журналу

Ніколь розповідає виданню, що подала в Центр зайнятості на повернення податків і сподівається отримати допомогу з безробіття: «Якщо це станеться, я зможу знайти житло».

Однак деякі повії працюють нелегально і їм доводиться пропонувати свої послуги прямо на вулиці, щоб звести кінці з кінцями. «Попит на платний секс зберігся, попри ризик підхопити вірус, — каже Хейке Кетнер з благодійної та освітньої організації Мадонна для допомоги повіям в Бохумі. — І жінки йдуть на ризик».

Сюзанна Бліер Вілп з лобістської групи Асоціація провайдерів еротичних і сексуальних послуг у Берліні розповіла Euractiv, що 80% всіх повій, кількість яких у Німеччині оцінюють у 100 тис. — 200 тис. осіб, іноземки, які приїхали з Болгарії, Румунії, Польщі та України.

«Багато хто зміг повернутися додому. Але інші стали бездомними», — сказала Сюзанна Бліер Вілп. Вона оцінює, що в Німеччині залишилося 3−4% (до 8 тисяч) іноземних повій: «Вони приїхали сюди ні з чим і сподівалися заробити грошей. Тепер вони живуть у друзів або на вулиці. Лише одиницям дозволили залишитися в борделях».

Схожі новини