Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко у листі Дональду Туску застеріг ЄС щодо підступів російської влади

  • 03.04.2020, 11:35
  • 664

Європейський Союз має дати рішучу відсіч намаганням Російської Федерації під прикриттям пандемії коронавірусу зняти санкції за агресію проти України

Про це написав лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у листі-відповіді Президенту Європейської народної партії Дональду Туску.

П’ятий президент України зазначив, що високо цінує незмінну підтримку з боку ЄС територіальної цілісності та суверенітету України. Він наголосив на важливості активізації спільних дій з протидії російській пропаганді та дезінформації.

Порошенко переконаний, що Європейський Союз та Україна мають скоординувати зусилля у подоланні наслідків епідемії.

П’ятий Президент України поділяє стурбованість очільників Євросоюзу щодо значних негативних ризиків, які несе епідемія коронавірусу для здоров’я та добробуту громадян, національних економік і об’єднаної Європи загалом.

Порошенко наголосив, що нинішня криза — це наш глобальний виклик, який ми можемо здолати лише спільними скоординованими зусиллями — через поглиблення співпраці, обмін даними про вірус та кращими практиками протидії епідемії.

Читайте також: «На колінах повзають і просять зняти санкції», — Порошенко про Росію

ЄС може розраховувати на всіляку підтримку з боку України у спільній боротьбі з вірусом та його наслідками, зокрема через залучення українських потужностей для виробництва вакцини, коли вона буде винайдена, — зазначив Порошенко.

Голова «Європейської Солідарності» наголосив, що як лідер опозиції закликає всі українські політичні сили об’єднатись заради протидії коронавірусу та його негативним соціально-економічним наслідкам.

Петро Порошенко подякував Євросоюзу за своєчасну допомогу Україні у мінімізації наслідків епідемії для української економіки та системи охорони здоров’я.

Криза в жодному випадку не повинна підірвати ані основоположні засади ЄС — спільний ринок, Шенгенську зону, спільні демократичні цінності, ані здобутки у відносинах між Україною та ЄС — Угоду про асоціацію, економічну інтеграцію, безвізовий режим, — наголошує Порошенко.

Схожі новини