Передплата 2024 «Добра кухня»

"Я ні в кого нічого не брав". Зеленський обговорив з найвірнішими "Слугами" скандал з Єрмаком-молодшим – джерело

На зустрічі деякі учасники були присутні особисто, деякі - в режимі онлайн

Про це пише dt.ua.

Відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського з малою фракцією «Слуги народу». Як відомо, до малої фракції входять її керівники та голови комітетів від «СН». Серед інших питань підіймалася й тема записів, оприлюднених з подачі народного депутата Гео Лероса стосовно кадрових переговорів на комерційній основі, проведених братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом.

У зустрічі деякі учасники взяли участь в онлайн-режимі.

Як стало відомо dt.ua від учасників цієї зустрічі, президент заявив, що, по-перше, Андрій Єрмак «був і є його другом». По-друге, Гео Лероса, який оприлюднив оперативні записи Служби безпеки України, глава держави назвав аферистом. І, по-третє, президент підкреслив: «Я ні в кого нічого не брав». При цьому він порекомендував залишити останнє слово у цій ситуації за правоохоронцями, які вже займаються цим питанням.

Що стосується Андрія Єрмака, який також брав участь у зустрічі, то він, як свідчать джерела dt.ua, назвав себе «щитом президента», заявивши високому зібранню, що нападки спрямовані не проти нього, а проти самого Володимира Зеленського. Глава Офісу президента України повідомив, що за діями Гео Лероса стоїть його попередник Андрій Богдан, його партнери та соратники. Гео Лероса Андрій Єрмак назвав «особистим ворогом» і пообіцяв «не пробачити йому цієї витівки». Особисті мотиви Лероса він пояснив помстою за непризначення колишнього заступника голови Київської міськдержадміністрації Іллі Сагайдака на посаду заступника міністра одного з міністерств

«Я знаю, що на моє місце мітять. Я б пішов, але зараз потрібно рятувати країну», — резюмував Андрій Єрмак.

За даними dt.ua від джерел в СБУ, масив записів, частина яких широко розійшлися в інтернеті, але не потрапили на жоден телевізійний канал, являє собою майже 100 годин. З них були оприлюднені 13−14 годин. Крім того, як стверджують у київському Главку, де і велася розробка, на записах зафіксовані моменти передачі грошей.

Схожі новини