Передплата 2024 «Добра кухня»

Лерос подав заяву до САП: заявляє, що брат Єрмака просував Купчака на директора "Енергоатома".

  • 02.04.2020, 19:14
  • 1 125

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Гео Лерос опублікував нові записи, на яких брати Єрмаки нібито сприяли призначенню в керівництво Енергоатому за хабар

Нові записи та документи нардеп Лерос оприлюднив у Facebook, передає Еспресо.

Нардеп опублікував три відео. За його словами, на першому відео зафіксовано, як Денис Єрмак проводив співбесіди з Володимиром Купчаком 16.09.19, що він сам підтвердив.

Читайте також: Вивели на чисту воду: Єрмак набрехав про переговори з терористами ОРДЛО

На другому відео від 23.09.19, Єрмак обговорює, як призначення Купчакасупроводжують з трьох сторін.

На третьому відео нібито обговорюють хабар в $ 5 тис. за послуги по призначенню на посаду від Купчака.

Лерос у доисі заявив, що Денис Єрмак написав листа на тоді чинного прем'єр-міністра Гончарука, де хвалить Купчака, якого зареєстрували 01.10.2019 року і розписали на міністра енергетики Оржеля, а він на голову Енергоатома Недашковського.

Він зазначив, що уже черз 4 дні, 5.10.2019, президент Володимир Зеленський вимагав від Кабінету міністрів призначити президентом ДП «НАЕК «Енергоатом» Володимира Купчака і звільнити з цієї посади Юрія Недашковського.

Тоді, за словами нардепа, Купчака не призначили через те, що він не відповідав вимогам конкурсу на посаду директора ДП: не мав п'ятирічного досвіду у галузі. Лерос заявив, що конкурс оголосили, але підробили умови, виключившикритерії, яким не відповідав Купчак. Але конкурс всеодно відмінили, через позицію інспекції з ядерного регулювання, яка заявила, що відмовить у ліцензії.

Читайте також: Брат Єрмака продавав посаду за 5 млн: Лерос показав нові документи

«Конкурс призупинили і потім пішла відставка Гончарука і Оржеля, коротше, у них все посипалося», — написав Лерос.

«Оскільки аванс вже отримано, тепер Купчака збираються призначити на посаду віце-президента Енергоатому, а на президента йде (Петро) Котін. 16−17 березня 2020 року Котін був на співбесіді на Банковій з Андрієм Єрмаком, про що я відправив вже запит на ОПУ», — розповів Гео Лерос.

Він стверджує, що колишній в. о. глави Енергоатому Павло Павлишин відмовився від цієї посади саме тому, що «йому нав’язують людей для дерибану, а Шмигаль (прем'єр-міністр) нічого не вирішує і не може його захистити, вирішує тільки Єрмак в ОПУ».

«І ось Котін вже 29 березня призначений в.о. Енергоатому, але для того, щоб Котін приступив до виконання обов’язків, Шубін (Віталій Шубін — в. о. Міністра енергетики та захисту навколишнього середовища) вчора мав підписати наказ на Котіна, але я рекомендую йому відмовитися здійснювати цей злочин. Краще йому здати Єрмака і це допоможе йому уникнути в’язниці», — написав депутат.

Схожі новини