Передплата 2024 «Добрий господар»

Мешканцям будинку, який обвалився у Дрогобичі, виділили 40 мільйонів гривень

Уряд виділив 40 млн грн компенсації постраждалим з будинку на вул. Грушевського у Дрогобичі

Про це повідомляють Варіанти з посиланням на прес-службу Дрогобиської міської ради.

Вчора, 1 квітня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України виділив 40,721 млн грн компенсації для відшкодування придбання нового житла мешканцям будинку 101/1 на вул. М. Грушевського у Дрогобичі, які постраждали внаслідок обвалу будинку.

Відтак, уряд виділив кошти з резервного фонду державного бюджету для мешканців 59 квартир. Кошти надійдуть Львівській обласній державній адміністрації, яка офіційним розпорядженням розпорядником коштів ІІ рівня має визначити Дрогобицьку міську раду.

«Очікувати коштів з держбюджету можна орієнтовно 13 квітня. Досі мешканці будинку, яких відселили, проживають в орендованих помешканнях. Кошти на оренду житла компенсує Дрогобицька міська рада з місцевого бюджету», — наголосили у міськраді Дрогобича.

Зазначимо, ще 18 грудня 2019 року уряд погодив виділити кошти для дрогобиччан, які втратили житло внаслідок обвалу будинку.

Нагадаємо, 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. Тоді львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП «Управитель ЖЕО», яке опікувалося будинком.

Згодом експертиза встановила, що причиною обвалу несучої стіни підвалу була помилка при будівництві та можливе втручання людей в перепланування.

Схожі новини