Передплата 2024 ВЗ

У Львові від двобічної пневмонії померла 38-річна жінка

  • 02.04.2020, 18:04
  • 1 242

За попередніми результатами епідрозслідування, у неї була не вірусна пневмонія

1 квітня в одну з поліклінік Львова надійшло повідомлення від представників поліції, яких викликали родичі померлої жінки. За тиждень до повідомлення жінка телефонувала у цю поліклініку до сімейного лікаря…

Як розповів кореспонденту «ВЗ» начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, за попередніми результатами епідрозслідування, жінка померла від двобічної бактеріальної пневмонії. Не вірусної. Але підтвердять це чи спростують результати аналізів, які зараз є у лабораторії на дослідженні.

— Минулого тижня ця жінка зверталася до сімейного лікаря зі скаргами на першіння у горлі, покашлювання і невисоке підвищення температури. Потім, як сказали родичі, скаржилася на болі у попереку. Жодних інших скарг не було. Сімейна лікар порекомендувала їй перебувати вдома, ізолюватися, проконсультувала її по телефону згідно з наказами МОЗ. Більше ця жінка у поліклініку не зверталася. У зв’язку із ситуацією, що склалася, до поліцейських, медпрацівників, які контактували з цією жінкою, вжито протиепідемічних заходів. Оскільки померла молода людина, на місці працювала оперативно-слідча група з судмедекспертом.

Головний епідеміолог області Наталія Тімко повідомила, що у приймальний покій Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні 1 квітня звернулися двоє дітей, чоловік, сусідка і родич жінки, які контактували з нею. Після огляду лікарів ознак респіраторного захворювання не виявили. У всіх відібрали матеріал для лабораторного обстеження методом полімеразної ланцюгової реакції на коронавірус. Клінічних ознак респіраторного захворювання у цих людей не виявили.

Схожі новини