Передплата 2024 ВЗ

Львівські лікарі пришили хлопцеві пальці

Операція пройшла успішно: кровотік і функції пальців повністю відновлені

Про це написав у своєму Facebook головний лікар Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

«Днями вперше в історії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги була здійснена мікрохірургічна реконструкція правої кисті на рівні пальців, потім — іще одна така операція, — написав Олег Самчук. — Володимиру, це так звуть одного з пацієнтів, 18 років. Він взяв до рук болгарку, та через необережність лезо натрапило на пальці. Чотири з них лишилися триматися на шматочках шкіри.

За менш як дві години хлопець з Немирова домчав до Львова. Його екстрено взяли до операційної. Понад чотири години знадобилося нашим лікарям, аби зібрати і зафіксувати кисті, зшити дрібні судини, нерви та сухожилля.

Робили вони це за новою методикою, застосовуючи спеціальний мікроскоп, що дає багатократне збільшення зображення та дозволяє хірургові оперувати за допомогою мікрохірургічних інструментів. Таке швейцарське обладнання віднедавна є і в нашому закладі, що розширює спектр медичних послуг, які можуть отримувати наші пацієнти.

Нині можна сміливо стверджувати — операція пройшла успішно: кровотік і функції пальців повністю відновлені. Після реабілітації рука Володимира працюватиме повноцінно. Я дякую завідувачу першого хірургічного відділення Гнатові Геричу, асистенту Петру Домбровському, анестезіологу Степану Гудзану та медсестрам, завдяки фаховості яких наші пацієнти усміхаються. Адже це — найкращий стимул працювати далі!".

Схожі новини